For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تشخيص غيرتهاجمي انسداد شريانهاي كرونري با استفاده از پردازش ديجيتالي صداي قلب

شايع‌ترين علت مرگ و مير در دنيا بيماري‌هاي قلبي و عروقي مي باشد. سالانه بيش از 17 ميليون نفر جان خود را به خاطر بيماري‌هاي قلبي از دست مي‌دهند. شايع‌ترين بيماري قلبي, انسداد شريان‌هاي کرونري قلب مي باشد که عامل حدود 2/7 ميليون از مرگ‌ و ميرها مي‌باشد. علاوه بر خسارات جاني فراوان, سالانه ميلياردها دلار صرف هزينه‌هاي درمان اين بيماري مي‌گردد. موثرترين راه مقابله با اين بيماري و اثرات زيانبار آن بر جامعه پيشگيري و درمان زودهنگام مي‌باشد.از اين رو , روش‌هاي تشخيصي اين بيماري و بخصوص روش‌هايي که قادر به آشکارسازي در مراحل اوليه بيماري باشند از اهميت فوق العاده اي برخوردارند. روش‌هاي رايج مانند الكتروكارديوگرافي، اسكن قلب، اكوكارديوگرافي و آنژيوگرافي هر كدام داراي حداقل يكي از عيوب : عدم آشكارسازي بيماري در مراحل اوليه، وقت‌گير بودن, هزينه بالا, عدم دسترسي آسان ، تهاجمي بودن و داشتن عوارض جانبي مي‌باشد كه استفاده از آن را محدود مي كند. روش ديگري كه در اين طرح تحقیقاتی بكار رفته، استفاده از صداهاي قلب مي‌باشد. از مزاياي اين روش مي توان به غيرتهاجمي بودن و نداشتن هيچ گونه عارضه‌اي براي شخص, آساني انجام، صرف زمان اندك براي انجام تست و هزينه بسيار پايين آن اشاره کرد. در اين طرح تحقیقاتی با استفاده از تبديل موجك و بسته موجك صداهاي قلب افراد سالم و بيمار مورد پردازش قرار گرفته سپس فاكتورهاي متنوعي را بر ضرايب بدست آمده اعمال كرده و با استفاده از شبكه‌هاي عصبي تفكيك افراد سالم از بيمار انجام شده است.

University Research